Српски  Magyar 

Одржана V седница Скупштине општине Србобран

Одборници Скупштине општине Србобран одржали су данас V седницу локалног парламента. Уместо предвиђених 26, дневни ред је имао 25 тачака, јер су у односу на првобитни предлог са разматрања уклоњене две, али и додата једна нова тачка.

Почетак заседања је обележила измена у саставу Општинског већа; уместо Ифју Золтана, који је поднео неопозиву оставку, само констатовану од стране Скупштине општине, на место члана Општског већа задуженог за просвету и културу изабран је Зоран Мијић, члан ГГ "Зоран Дудварски".

На предлог скупштинске већине, са дневног реда уклоњене су тачке које су требале донети решења о разрешењу старих и именовању нових чланова Школског одбора ОШ "Јован Јовановић Змај" и Управног одбора ПУ "Радост".

Без расправе, великом већином гласова, Скупштина општине усвојила је одлуку о трећем ребалансу буџета општине Србобран за 2016. годину, сагласност на одлуку о статусној промени припајања ЈП "Дирекција за урбанизам и изградњу" ЈКП "Градитељ", нову одлуку о максималном броју запослених на неодређено време за сваки организациони облик у систему локалне самоуправе за 2015. годину, одлуку о усклађивању пословања ЈКП "Градитељ" са Законом о јавним предузећима, затим одлуку о измени надлежног органа у одређеним одлукама СО Србобран, одлуку о давању на коришћење Центру за социјални рад станова и стамбених зграда у јавној својини, одлуку о укидању статуса јавног добра, одлуку о давању станова у закуп и на коришћење ради решавања стамбених потреба изабраних, постављених и запослених лица, као и одлуку о давању просторија на коришћење Месној заједници Надаљ.

Такође, Скупштина општине је донела одлуку о братимљењу и успостављању дугорочне сарадње између општине Србобран и града Мишкин у Јарославској областу, у Русији. Усвојен је Програм за унапређење услова живота локалне заједнице, а посебно за изградњу инфраструктурних објеката и других објеката, затим друге измене и допуне Годишњег програма пословања ЈКП "Градитељ", извештај о извршењу буџета за период јануар – септембар 2016. године, извештај о пословању и завршни рачун ДЗ "Др Ђорђе Бастић“ за 2015. годину, извештај о извршењу Плана рада и Финансијског плана исте установе за период 01. јануар - 31. децембар 2015. године, као и план рада и финансијски план ДЗ за 2016. годину.

Подршку већине одборника добио је и извештај о раду за радну 2015/2016. годину и годишњи план рада за радну 2016/2017. годину ПУ "Радост", решење о давању сагласности на Статут ЈКП "Градитељ", решење о измени решења о именовању председника и чланова органа управљања ДЗ "Др Ђорђе Бастић“, решење о разрешењу директора ЈП "Дирекција за урбанизам и изградњу", као и решење о разрешењу чланова Надзорног одбора истог предузећа.

Крај седнице најавила су одборничка питања.