Српски  Magyar 

Почело издавање државне земље у закуп

У општини Србобран У понедељак је почео поступак издавања државне земље у закуп. У понуди се налази укупно 1.728 хектара обрадивих површина, подељених у 77 парцела. Почетна цена, у зависности од квалитета земље, креће се у распону од 50.000 до 65.000 динара за хектар. Површине се издају у закуп на годину дана.

Првог дана лицитације, која је изазвала интересовање бројних пољопривредних произвођача из општине Србобран, највиша постигнута цена била је 76.500 динара за хектар.

"За локалну самоуправу важно је у каквим условима раде пољопривредни произвођачи. Свесни смо неправилности које су се појављивале претходних година у поступку издавања површина и то се мора исправљати у будућности, али није могуће све то урадити у ових пола године колико водимо општину Србобран. Знам да су цене високе, али њих не одређује локална самоуправа већ органи на републичком нивоу, и зато молим пољопривредника да када лицитирају нуде цену коју заиста могу платити, јер неће бити могућности за различита судска поравњања", рекао је на почетку лицитације Нешко Честић, председник општине Србобран.

Лицитација ће трајати и наредних дана и према речима Михајла Рељића, председника Општинске комисије за издавање земље у државном власништву, поступак протиче у складу са законским одредбама и правилима лицитације.

Службени лист