Српски  Magyar 

"Рука твоје Војводине" обрадовала и децу Србобрана

"Ruka tvoje Vojvodine" obradovala i decu Srbobrana

У оквиру хуманитарног пројекта "Рука твоје Војводине", представници "Новак Ђоковић фондације" и Радио-телевизије Војводине данас су уручили новогодишње поклоне за 120 малишана из удружења "8. април" из Србобрана. Деца узраста од две до 10 година уживала су у представи која је уприличена у Позориштанцету у овом граду, а специјални гости били су глумци популарне серије "Државни посао".

Горана Џуџа Јаковљевић, пројектна менаџерке Новак Ђоковић фондације, истакла је овом приликом да је посетом Србобрану завршен хуманитарни пројекат "Рука твоје Војводине" који је обухватио 600 најмлађих са територије Војводине.

"Данашње дружење у Позориштанцету је круна нашег једномесечног путовања кроз Војводину. Срећни смо што смо помогли предшколске установе којима су недостајала дидактичка и техничка средства за рад са децом од три до пет година. Нама као фондацији је важно да ослушкујемо потребе институција и да наша донација не само усрећи најмлађе, него да она има и своју практичну примену. Важно нам је да улажемо у рани развој и пројекте раног образовања и увек нас радује када и други препознају значај ове теме, попут, РТВ Војводине са којом се реализовали овај дивни пројекат. Захваљујемо се и другим компанијама, а малишанима и њиховим породицама желимо пуно љубави и радости у 2017. години", истакла је Џуџа Јаковљевић.

"Поносни смо што смо у протеклом периоду захваљујући заједничкој сарадњи са Фондацијом обрадовали велики број малишана у периоду празника. Наши гледаоци ће имати прилику да у оквиру емисије "Рука Твоје Војводине", која це се емитовати 24. децембра, 31. децембра и 7. јануара у вечерњим часовима на првом програму РТВ-а уживају у атмосфери са донација и концерата које смо, такође, организовали у оквиру овог пројекта. Радио Телевизија Војводине ће и у будућности наставити да иницира и подржава пројекте овога типа, јер сматрамо да тиме придајемо важност хуманости, као важној окосници живота у заједници", рекла је Дарја Кустудија, координаторка корпоративних комуникација Радио Телевизије Војводине.

Реализацију новогодишње акције у Србобрану помогле су компаније Лагуна, Универекспорт, Лавиринт и Еуроком. Новак Ђоковић фондација је и у претходне три године организовала доделу новогодишњих пакетића деци из хранитељских породица у сарадњи са центрима за хранитељство у Београду, Крагујевцу и Ћуприји. Поклоне је до сада добило око 450 малишана.

Прилог РТВ

 

Службени лист