Српски  Magyar 

Честић и амбасадор Аустрије Ајгнер разговарали у НАЛЕД-у

Neško Čestić i ambasador Austrije Ajgner razgovarali u NALED-u

Дан након сусрета са амбасадором Немачке Акселом Дитманом, председник општине Србобран и члан Извршног одбора Националне алијансе за локални економски развој Нешко Честић, заједно са директорком НАЛЕД-а Виолетом Јовановић, састао се данас у Београду са амбасадором Аустрије Јоханесом Ајгнером.

"НАЛЕД на сваки начин покушава да изгради чврсте везе са представницима држава Европске уније и упозна их са могућностима успостављања разних облика сарадње са локалним заједницама, које јесу чланице Националне алијансе за локални економски развој. Са првим људима Амбасаде Аустрије разговарали смо о многим темама, а присуство Ерике Бренер, директорке Аустријске привредне коморе у Србији, искориситили смо да се упознамо са пословањем аустријских фирми код нас и понудимо подршку њиховом раду. Представили смо и општину Србобран и оно што она може понудити за неког ко стиже из Аустрије и жели да послује код нас у Србији", рекао је након разговора Честић.

Састанак у НАЛЕД-у био је прилика и за сусрет са аташеом за културу Јоханесом Иршeком. "За поље културе могу рећи да смо успоставили и прве конкретне односе. Договорили смо одржавање Дана аустријске културе и Дана бечке кухиње у Србобрану, одмах након празника који су пред нама. То ће бити добра прилика да се становници општине Србобран упознају са културом и традицијом Аустрије, њеном националном кухињом, и другим карактеристикама ове алпске државе. Такође, разговарали смо и о могућности да једним спомен обележјем означимо место на ком се некада налазило аустријско гробље у Србобрану", рекао је Честић.

Он је за наредни период најавио посету званичне делегације Амбасаде Аустрије, на челу са амбасадором Ајгнером, општини Србобран.   
 

Службени лист