Српски  Magyar 

Честић: Бољи амбијет за привреду у 2017.

Čestić: Bolji ambijet za privredu u 2017.

Општина Србобран организовала је у среду и четвртак божићна дружења на Салашу Татић за бројне представнике друштвеног живота Србобрана, Турије и Надаља. Првога дана домаћин Нешко Честић, председник општине Србобран, заједно са сарадницима, дочекао је пољопривредне произвођаче, предузетнике и привреднике, док су се другог дана на истом месту сусрели одборници локалног парламента и представници јавних предузећа, организација и установа.

"Хвала свима који су се одазвали нашем позиву, упућеном јер желимо да вам се јавно захвалимо за резултате које смо постигли у 2016. години и пожелимо још боље у 2017. Прижељкујемо још бољу међусобну сарадњу и разумевање, да будемо једни другима од помоћи и тако решимо све што нас мучи. Јуче смо се састали са једним бројем пољопривредника и привредника и желим да поновим оно што сам рекао и њима; у Општинској управи биће промењени услови за наше пољопривреднике и привреднике, за људе који уплаћују новац у нашу касу и запошљавају наше становнике. Отворићемо ново радно место - референт за привреду, и то лице имаће задатак да слуша шта су проблеми привреде и указује нам њих. Не може се више догађати да нико није задужен за неку ствар, јер ће од ове године за привреду бити задужено посебно лице. Немојте се либити да нам се обратите за било који проблем, ми смо решени да решавамо ваше проблеме", рекао је, поздрављајући скуп, Честић.

Дружење на Салашу Татић благословио је отац Драга Трифуновић, парох туријски. Он се захвалио локалној самоуправи на сарадњи и пожелео свима срећан Божић и поновна окупљања на божићном ручку, "трпези љубави, мира, слоге и свакога благослова".

Службени лист