Српски  Magyar 

Пуна подршка Кобасицијади од општине Србобран

Кобасицијада - традиционална манифестација која је Турију уписала црвеним словима на светској мапи скупова у славу разних специјалитета и званично је увел у Гинисову књигу рекорда, ове године одржаће се од 24. до 26. фебруара. Нови рекорд неће изостати ни овога пута па се од туријских мајстора очекује кобасица дуга 2.033 метра, за метар дужа него 2016. године. Пуну подршку манифестацији, логистичку и финансијску, пружила је општина Србобран, и већ сада се може очекивати дошбра забава, тоне и тоне разних кобасица и других производа од меса, а неће изостати ни још једна рекордна посета Турији.

Пре централне манифестације, као и обично, заказани су промотивни скупови Кобасицијаде у Сомбору (03. фебруара), Суботици (10. фебруара), и Новом Саду (17. фебруара).

Организатори су најавили веома повољне цене за своје производе па ће тако килограм сушене кобасице износити 600 динара, а роштиљ кобасице у кифли 150 динара. За дужни метар свеже кобасице "рекордерке", како се већ традиционално продаје, биће потребно издвојити 500 динара, што значи да ће бити вредна чак 1.016.500 динара.

"Захваљујемо се председнику општине Србобран Нешку Честићу за исказано разумевање и спремност да помогне организацију 33. Кобасицијаде. Локална самоуправа је финансијски стала иза нас, партнер нам је и Центар за спорт и туризам општине Србобран", рекао је Жељко Попић, секретар Удружења Кобасицијада.