Српски  Magyar 

Мировић и Вучић отворили нову фабрику у Бечеју

Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је данас нови погон компаније Кнот Аутофлекс у Бечеју у који је инвестирано 1,3 милиона евра. Oвим улагањем предузеће је заокружило свој производни програм делова за аутоиндустрију.

Отварању новог погона присуствовао је и председник Владе Републике Србије Александар Вучић, као и председник Скупштине АП Војводине Иштаван Пастор, амбасадори Мађарске и Немачке. Уз представнике општине Бечеј, на свечаном отварању био је и Нешко Честић, председник општине Србобран.

Игор Мировић истакао је да је Кнот Аутофлекс компанија која, не само у нашим оквирима, представља изванредан пример привредног успеха. "Ово је добар пример привредног заједништва компанија из Немачке, Мађарске и Србије. Такође, види се и да заједништво локалне самоуправе, Покрајинске владе и Владе Србије даје конкретан резултат – нови производ, приход за компанију, добит за власнике и запослене, и посебно пунији буџет за Бечеј и целу нашу земљу. То потврђује чињеница да је Кнот Аутофлекс од почетних 1.000 квадратних метара производног простора и свега 50 запослених, за само 13 година, укључујући и погон који се данас отвара, израстао у привредну групацију која, у свим својим целинама, ради у више од 30.000 квадрата и запошљава више од 500 људи", рекао је Мировић.

Према његовим речима, захваљујући добро осмишљеној, одлучној и активној економској политици Владе Србије, широм наше земље све је више нових фабрика и нових радника, као и да је значајан део њих смештен у Војводини. Он је подсетио да је премијер Вучић отворио више од 50 фабрика у нашој земљи, а према увиду агенција у Војводини, у овом тренутку 20 компанија припрема одлуку да улаже у покрајину. Према Мировићу, веома је важно да интензивирамо све активности у општинама које немају јаку понуду.

Честитајући власницима и запосленима нову инвестицију у Бечеју, премијер Вучић је рекао да су јавне финансије сигурне, те да је јавни дуг почео да опада. Вучић је изјавио да је сада 33.000 људи запослено у немачким фирмама које послују у Србији те да очекује да ће ускоро тај број бити и већи. Вучић је изнео уверење да смо на путу да и даље смањујемо незапосленост, смањујемо дефицит и подижемо стандард наших грађана.

Председник општине Србобран Нешко Честић искористио је прилику и сусрео се са појединим функционерима Владе Војводине и Владе Србије, попут Јергом Хескенсом, саветником председника Владе, а затим и са Акселом Дитмаром, амбасадором Немачке у Србији. Такође, позив за успостављање партнерских односа и сарадње упутио је Дорис Даниловић, представници Немачко-српске привредне коморе.


"Нама комшијски Бечеј може и треба да буде пример како радити у локалној самоуправи у делу привлачења страних инвестиција. Не сумњам да ћемо и ми имати потпуну подршку републичких и покрајинских органа власти у тренутку када неког од инвеститора заинтересује понуда наше општине Србобран, а таквих има и надам се да ће њихови пројекти бити реализовани до краја. Србобран спремно чека да испуни њихове захтеве", рекао је након отварања погона у Бечеју Честић.

Службени лист