Српски  Magyar 

Општини Србобран и "Србобранској бразди" награда Пољопривредног факултета

Општина Србобран за такмичење орача "Србобранска бразда", Привредна комора Срема из Сремске Митровице за такмичење земљорадника Срема, и Аграрна унија општине Кањижа за Међународни фестивал кукуруза добитници су признања Пољопривредног факултета Универзитета у Новом Саду.

Председник организационог одбора "Србобранске бразде" Владимир Ранков, председник Аграрне уније општине Кањижа Александар Стојановић и Бранислав Живановић из Привредне комора Срема примили су награде из руку декана Пољопривредног факултета Недељка Тице и директорка Департмана за ратарство и повртарство Драгана Латковића. Као је речено, награђена је традиција и манифестације од великог значаја за промовисање пољопривреде.

"Србобранска бразда", односно такмичење у орању, одржава се већ 17 година. "Осим самог такмичења орача, организована су и такмичење за посетиоце, а признање нам је од изузетног значаја. Током одржавања манифестације приказује се и рад механизације, али и изложба репроматеријала, као и смотра технике. Посебан дипринос такмичењу дао је проф. др Јанош Берењи, који је четрнаест година био члан оцењивачке комисије", рекао је приликом примања награде Ранков. "Србобранска бразда" одржава се првог викенда у августу.

Службени лист