Српски  Magyar 

Србобран окончао попис незаконито изграђених објеката

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре саопштило је јуче на свом сајту да је општина Србобран успешно окончала попис незаконито изграђених објеката.

"Представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, предвођени помоћницом министра Даринком Ђуран и саветником потпредседнице Владе Србије Миланом Ракићем, приликом данашње контроле спровођења озакоњења по градовима и општинама Србије, обишли су Суботицу, а затим Бачку Паланку, Сомбор, Оџаке, а из Врбаса су стигли и до Србобрана који је посао завршио. На територији општине Србобран је окончан попис. Пописано је укупно 5.074 незаконито изграђених објеката који ће бити предмет озакоњења. Објекте је пописивало шест комисија од по два члана, што је чинило укупно 12 пописивача. Представници Министарства су одговарали на питања запослених у вези са доношењем решења о озакоњењу и давали смернице за ефикасније поступање у циљу убрзања и коначног окончања озакоњења у општини Србобран", саопштено је из Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

"Важан део посла успешно је окончан, али да би поступак озакоњења нелегално изграђених објеката био у целости успешно завршен, потребо је да наши тимови и службе наставе исто тако ефикасно да раде као и приликом пописа. Наш циљ је уређен простор општине Србобран, са јасним сазнањем шта се где налази, јер уредне катастарске и друге књиге су један од важних предуслова за развој општине Србобран, улагања у инфраструктуру и унапређење квалитета живота свих грађана", рекао је овим поводом Нешко Честић, председник општине Србобран.