Српски  Magyar 

Обострана спремност за сарадњу Србобрана и Бања Луке

Председник општине Србобран Нешко Честић био је јуче члан тима Националне алијансе за локални економски развој која је угостила и разговарала са делегацијом Бања Луке, које је предводио градоначелник мр Игор Радојичић.

Једна од главних тема састанка била је отклањање административних препрека, унапређење и поједностављење услуга које градска управа пружа грађанима и привреди. У том смислу, према речима градоначелника Радојичића, један од основних циљева и приопритета градског руководства у наредном периоду биће успостављање брзе, ефикасне и транспарентне локалне администрације кроз покретање сервиса е-услуга, као и увођење електронских грађевинских дозвола, у чему НАЛЕД поседује веома значајна искуства и спреман је да пружи подршку административном центру Републике Српске.

Теме којима ће у наредном периоду бити посвећена додатна пажња јесу и решавање имовинско-правних односа, опремање индустријских зона и успостављање ЈПП кроз конкретне пројекте као што су изградња спортске дворане, модернизација јавне расвете и аутобуских стајалишта. Градоначенику и његовим сарадницима представљено је и последње, девето издање Сиве књиге прописа у којој НАЛЕД нуди препоруке и решења за отклањање бирократских препрека у пословању, а која свакако могу бити од користи у циљу унапређењу привредног амбијента Бања Луке.

Испред НАЛЕД-а састанку су поред извршне директорке, Виолете Јовановић и представника Извршне канцеларије, присуствовали Александар Јовичић, председник ИО, Весна Живковић, Нешко Честић, Ана Петровић-Вукићевић и Дарко Вукобратовић, чланови ИО.

Учесници састанка су начелно договорили да у Бања Луци током године буде организована инвестициона конференција.

"Била је ово прилика да упознам градоначелника Бања Луке са потенцијалима наше општине и да га позовем да буде гост у Србобрану. Такође, договорили смо се да делегација наше општине ускоро посети Бања Луку. Било је занимљиво чути како функционише и са каквим изазовима се среће административни центар Републике Српске и надам се да можемо пронаћи модел за сарадњу", рекао је након састанка Честић.

Службени лист