Српски  Magyar 

Одржана VII седница Скупштине општине

Одборници Скупштине општине Србобран заседали су јуче седми пут у овом сазиву и веома ефикасно, за нешто више од два сата, претресли обиман дневни ред од чак 33 тачке.

Седница локалног парламента започела је једном променом у саставу одборника. Наиме, у оквиру ГГ "Бранко Гајин" дошло је до промена јер је уместо Миодрага Ђијачког, који је поднео оставку, на његово место изабран одборник Рајко Ђурић. Затим је без распреаве, великом већином гласова, усвојена Одлука о првом ребалансу буџета за 2017. годину, Кадровски план Општинске управе и Правобранилаштва за 2017. годину, Предлог о приступању четвртим изменама и допунама Статута, Одлука о измени Пословника СО Србобран, Одлука о изменама и допунама Одлуке о Општинској управи, Одлука о прибављању непокретности – пречистача отпадних вода насеља Србобран у јавну својину изградњом, Одлука о ауто-такси превозу путника, као и Одлука о давању просторија на коришћење МЗ Турија.

Подршку локалног парламента добиле су и Одлука о изменама и допунама Одлука СО Србобран којима се казнене одредбе усклађују са Законом о прекршајима, Одлука о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета за 2016. годину, Извештај о реализацији Програма за унапређење живота локалне заједнице а посебно за изградњу инфраструктурних објеката и других објеката за 2016. годину, Програм за унапређење услова живота локалне заједнице а посебно за изградњу инфраструктурних објеката и других објеката у циљу побољшања услова живота за 2017.годину, затим 16. Извештај о реализацији Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за 2016. годину, Програм уређивања грађевинског земљишта за 2017. годину, Извештај о раду Правобранилаштва за 2016. годину, ванредни Извештај о раду са финансијским пословањем ЈП "Дирекција за урбанизам и изградњу Општине Србобран" за 2016. годину и Годишњи програм пословања ЈКП "Градитељ" за 2017. годину.

Већином гласова усвојени су планови и програми рада за 2017. годину Установе за културу Дом културе Србобран, Народне библиотеке Србобран, Центра за физичку културу, рекреацију и туризам Србобран, Месне заједнице Србобран, Месне заједнице Турија и Месне заједнице Надаљ.

Скупштинска већина усвојила је и Решење о измени Решења о именовању чланова Школског одбора ОШ "Жарко Зрењанин Уча" Надаљ, Решење о измени Решења о именовању председника и чланова Савета за привреду, буџет и финансије, решења о разрешењу старих и именовању чланова Школског одбора ОШ "Јован Јовановић Змај" и Управног одбора Установе за предшколско васпитање и образовање "Радост". Седница је окончана у 11.20 часова одборничким питањима.

Службени лист