Српски  Magyar 

КЛЕР службе из 20 општина и градова на радионици у Суботици

Представници Канцеларија за локални економски развој из 20 локалних самоуправа узело је учешћа у тродневној радионици "Стварање добрих услова за пословање и развој постојеће привреде", коју у Суботици заједно спроводи Национална алијанса за локални економски развој - НАЛЕД, и Развојна агенција Србије - РАС.

Размену искустава и добрих пракси данас су својим предавањима употпунили Нешко Честић, председник општине Србобран, Тимеа Хорват, заменица градоначелника Суботица, и Јовица Дамњановић, консултант НАЛЕД-а.

"Ово је добра прилика да се упоредимо са другим Канцеларијама за локални економски развој и видимо шта смо постигли за непуну годину дана рада. Окупљенима сам представио рад нашег КЛЕР-а, ангажман запослених на подршци предузетницима који су важни за развој Србобрана, али и активности кроз које КЛЕР прати и реагује на све позиве државе на разне конкурсе, затим отварање фондова и других подстицајних извора, како не би пропуштали шансе да развијамо нашу средину, њену инфраструктуру и садржаје. Истовремено, разговарали смо како НАЛЕД може да помогне да се функционисање свих ових канцеларија буде још учинковитије", рекао је након радионице Честић. 

Службени лист