May 27, 2018 Last Updated 3:39 PM, May 25, 2018

"Бисер" пример добре услуге штићеницима

Милка Будаков, заменица секретара у Покрајинском секретаријату за социјалну политику, демографију и равноправност полова, посетила је у понедељак Друштво за помоћ ментално недовољно развијеним особама "Бисер" и упознала се са радом овог удружења.

Будаков се интересовала у каквим условима ради "Бисер", какву и колику има подршку од стране локалне самоуправе и шта је све потребно да положај штићеника удружења и ангажованих у њему буде додатно унапређен.

"Задовољство ми је што сам у 'Бисеру', удружењу за које знам да веома посвећено ради са децом са посебним потребама, да га воде стручни и компетентни људи који се свакодневно залажу да услуге буду на одговарајућем нивоу, како лиценца захтева. Знам да је за 'Бисер' корисник увек на првом месту и да општина Србобран жели да сви они буду збринути на прави начин. Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова заинтересован је да стекне комплетну слику о томе како функционишу слична удружења у целој Војводини, како су збринуте ове особе и друга инвалидна лица, јер је постоји инцијатива да неке услуге центара за социјални рад пређу у лиценциране услуге рауних удружења. Зато је потребно оснажити и 'Бисер' и сва друга удружења и да свака локална самоуправа издвоји одређена средства за њихово функционисање. Моја сазнања до којих сам стигла кроз сарадњу са Славком Попић, председницом 'Бисера', су веома позитивна, а исто могу рећи и за ангажман и сензибилисаност на ову тему општине Србобран. Управо овај пример може бити огледало за све друге локалне самоуправе како добити добру услугу за децу са посебним потребама и друга инвалидна лица", рекла је Будаков.

Службени лист