Jun 24, 2018 Last Updated 4:53 PM, Jun 22, 2018

У суботу акција бесплатних прегледа

Дом здравља "Др Ђорђе Бастић" и Друштво за борбу против шећерне болести "Плави круг", обележиће великом акцијом 07. април - Светски дан здравља. Како би превентивни, бесплатни прегледи били доступни што већем броју грађана, организатори су се одлучили да дан обележавања буде први дан викенда, субота, 08. април.

Овога дана, од 08.00 до 12.00 часова у просторијама Месне заједнице Србобран, грађани ће моћи да једноставно, без чекања, заказивања и плаћања било какве партиципације, измере крвни притисак, ниво шећера у крви, телесну тежину и висину, БМИ, затим проценат масноће у телу, сатурацију кисеоника у крви и спирометрију. Уз све ово, сви који се одазову позиву имаће прилику да чују низ савета лекара за унапређење личног здравља и његову заштиту.

"Настављамо традицију организовања бесплатних прегледа са жељом да будемо на услузи грађанима и приближимо нашу здравствену установу и друштво грађанима. Ово су добре прилике за једноставне прегледе који дају прву, основну слику о стању здравља појединца, а организујемо их на разним местима како би и грађанима било лакше да дођу до нас. Не требају књижице и упути, нема чекања, потребно је само мало времена и добре воље", рекао је у најави акције др Илија Газепов, члан Општинског већа задужен за здравство.