Српски  Magyar 

Новак Ђоковић фондација уредила три игралишта у ПУ "Радост"

Представници Новак Ђоковић фондације, заједно са децом из Интернационалне школе Прима, присуствовали су данас свечаном отварању још једног игралишта у Предшколској установи "Радост", овога пута у вртићу "Бамби". Средствима прикупљеним на прошлогодишњем хуманитарном догађају "Прошетај миљу за осмех", обезбеђене су клупе, клацкалице, тобогани, вртешке и други забавни мобилијар за више од 200 малишана који свакодневно бораве у овом вртићу, који су као и њихови другари из "Пчелице" и "Црвенкапе", добили ново игралиште од Новак Ђоковић фондације. У овај пројекат у три објекта ПУ "Радост" укупно је уложено скоро милион динара.

Свечано отварање у "Бамбију" обележио је дан испуњен спортским играма и забавом за малишане узраста од једне до шест година, којима су у госте стигли њихови другари из Интернационалне школе Прима.

"Хвала Новак Ђоковић фондацији на вредној донацији, али и другарима из Приме, којима смо ми били гости прошле године и радујемо се што сада можемо да им будемо домаћини. Дружење ове деце, у ситуацији и када међусобно не разумеју језике којим говоре, најбољи је доказ да они кроз игру увек нађу заједнички језик. Добили смо три игралишта у три вртића, и то нам је веома важно. Иако смо добро опремљени, ми немамо салу за физичке активности тако да нам је важно да имамо уређене просторе на двориштима за њихову игру. Зато смо се и обратили Новак Ђоковић фондацији и посебно ме радује да су препознали важност улагања у предшколске установе и правовремени здрав развој деце. Сви смо ми карике у ланцу одрастања деце, од родитења, вртића, школе, до целокупног друштва, и ако само једна та карика недостаје и не оснажује се, може настати проблем. Уверена сам да ћемо и деца и ми заувек памтити овај дан", рекла је Александра Врсајковић, диркторка ПУ "Радост", и подсетила да је у последње две године у овој установи подигнуто седам игралишта у седам вртића.

Горана Џуџа Јаковљевић, пројект менаџерка Новак Ђоковић фондације, истакла је да фондација често у први план ставља пројекте који промовишу физичку активност у раном развоју деце. "Важно је да деца што више времена проведу напољу, безбедна и физички активна. Мобилијари и адекватна опрема на игралиштима су од кључног значаја за развој деце, њиховог осећаја за кретање, стабилности, развијања координације и моторичких способности. Међународни дан спорта инспирисао је Фондацију да укаже на важност спорта и зато током априла организујемо отварање игралишта и у другим градовима Србије", рекла је Џуџа Јаковљевић.

У име локалне самоуправе на донацији се захвалио Нешко Честић, председник општине Србобран, истичући да ће нова игралишта улепшати боравак деце у вртићима. "Хуманост Новака Ђоковића и његове породице превазилази све границе, а доказ је и учешће у пројекту Интернационалне школе Прима. Желим да похвалим све запослене у Предшколској установи 'Радост' и директорку Александру Врсајковић, јер су они својим радом допринели да Новак Ђоковић фондација препозна коме треба доделити средства. Посебно ми је драго да видим малишане из Интернационалне школе због упознавања са децом из Србобрана. Лепо је видети како се друже, како се успостављају односе деца из различитих земаља, различитих националности, и како се ствара атмосфера пријатељства", рекао је Честић. 

                 

Службени лист