Српски  Magyar 

Васкршњи вашар на Тргу Републике

Трг Републике у Србобрану већ други дан красе ручни производи и сувенири уметника, маштовитих предузетника, појединаца и удружења, које је ове године на једном месту окупио Васкршњи вашар. Заинтересовани Србобранци имају могућност да купе мараме, лутке, украшене флаше, магнете и друге разне производе, али и мед и производе од меда и украшена васкршња јаја, посвећена долазећем великом хришћанском празнику.

Васкршњи вашар ове године организовала је Канцеларија за локални економски развој, а производе је изложило петнаестак пријављених ученика из општине Србобран и околине.

"Овога пута реаговали смо на иницијативу једног нашег удружења грађана које нам се обратило са идејом о организацији Васкршњег вашара. Прихватили смо овај предлог, обезбедили бесплатан простор и тезге, и сви који су желели могли да учествују на вашару. Излагачи у традиционалном духу Васкрса презентују посетиоцима своје производе и, како су нам рекли, задовољни су што имају могућност да се заједно на једном месту представе јавности", рекао је Радивој Дебељачки, руководилац КЛЕР, и додао да ово тело у опису својих активности има и сарадњу и подршку удружењима грађана, а не само са предузетницима и привредницима.