May 25, 2018 Last Updated 3:39 PM, May 25, 2018

Пријем за шампионе из КК Академик

Нешко Честић, председник општине Србобран, заједно са сарадницима, организовао је данас пријем за играче и стручни штаб Кошаркашког клуба Академик, овогодишњег првака Војвођанске лиге и будућег српсколигаша. Један од највећих успеха у историји клуба остварен је након одличне сезоне у којој су пред Србобранцима пали сви ривали, а победом у последњем колу првенства пред препуном спортском халом, над директним ривалом, екипом Апатина, оверена је шампионска титула и улазак у виши ранг такмичења.

"Нисам посебно добар познавалац кошарке, али последња утакмица у првенству и ваша победа мени је променила поглед на овај спорт и не могу вам описати како сам се осећао. Све је личило не на утакмицу неког нижег ранга већ на утакмицу две репрезентације. Хвала вам и честитам вам на успеху, а све што сте нам приредили и што смо доживели, несвакидашње је за Србобран. Академик ће моћи да рачуна на нашу подршку, јер је заскужујете. Договорили смо се и за одређене премије за успех, не велике, али ћемо се у будуће, у финансијском смислу, више бавити вашим и нашим клубом. Ви сте спортски понос општине Србобран. Улагаћемо у клубове који постижу најбоље резултате, то не значи да и остали неће имати подршку, али морамо дати предност онима који се посебно истичу и на најбољи начин промовишу спорт и целу општину Србобран", рекао је Честић и захвалио Јовану Туторовом, председнику Академика, на позиву да присуствује утакмици и задовољству које је пружено свим гледаоцима. 

   
"Ови момци заслужили су све похвале, титула је резултат њиховог великог труда, рада, воље, жеље и спортског ентузијазма, и стварно су понос клуба и Србобрана. Остварили су сан многих генерација србобранских кошаркаша. Хала је на последњој утакмици била пуна као пре 40 година на концерту Бијелог дугмета, или приликом Европског првенства у кошарци 1988. године, када смо били домаћини, тако да ће и овај датум остати забележен. Србобран је град кошарке, а енергија и воља коју су показали наши играчи и тренер, иначе најмлађи у лиги, је посебна и драго ми је да локална самоуправа и цео Србобран то препознају", рекао је Туторов. Према његовим речима, захваљујући локалној самоуправи, ускоро ће у спортској хали бити урађена реконструкција санитарних чворова и постваљена нова ЛЕД расвета.  Сусрет са кошаркашима Честић је искористио да најави скоро братимљење Србобрана и општине Жабљак у Црној Гори, те тако и отварање могућности да спортске екипе из Србобрана, Академик и друге, бораве током лета на Дурмитору, у идеалним условима за припреме спортиста. "Рачунајте да ћете у наредном периоду бар једне припреме провести на Жабљаку, сигурно ћете бити међу првима", рекао је Честић.Честитке кошаркашима упутио је и Тодор Шимпрага, члан Општинског већа задужен за спорт, истичући да се ради о фантастичном успеху, а да му посебну драж чини чињеница да су га остварили млади људи који су и даље будућност србобранског, регионалног и државног спорта.

Службени лист