Српски  Magyar 

Честић: Креће ера добрих односа Србобрана и НИС-а

Нешко Честић, председник општине Србобран, састао се данас са руководиоцима Нафтне индустрије Србије и разговарао са њима о сарадњи локалне самоуправе и НИС-а, свим отвореним питањима и проблемима, као и о могућностима за унапређење односа. Нафтну индустрије Србије су на састанку у општини Србобран представљали Владимир Палтсев, први заменик генералног директора, Евгениј Кудинов, заменик генералног директора за спољне везе и односе са државним органима, Ирек Хабипов, директор сектора производње, и Бранко Радаковић, саветник генералног директора НИС. Ово је највиша делегација НИС-а која је икада до сада посетила Србобран, што, како се чуло након састанка, јасно показује колико је овој компанији стало до добрих односа са локалним заједницама у којим послује.

"Имали смо веома садржајан разговор у којем смо отворили све аспекте наше сарадње. Разговарали смо о нашим односима за које желимо да их стално унапређујемо, о свим проблемима које желимо да решавамо, о партнерству које желимо да учвршћујемо, и могућностима и областима у којима једни другима можемо бити подршка и од користи. Имамо обећање да ће се све оно што детектујемо као проблем заједнички решавати, јер обавеза општине Србобран јесте да заступамо интересе заједнице и грађана, а радује ме што смо се данас уверили да и НИС жели исто. Уверен сам да је пред нама ера добрих и снажних односа општине Србобран и Нафтне индустрије Србије", рекао је након радног састанка Честић.

Представници НИС-а истакли су на састанку да ова компанија, у складу са слоганом "Будућност на делу", даје подршку развоју целокупне друштвене заједнице у којој послује, улаже у нове технологије и брине о животној и радној средини, као и да у општини Србобран виде партнера са којим ће сигурно градити квалитетне односе. Како је пренето након састанка, циљ НИС-а је да у местима у којим послује има партнере и задовољне грађане и учиниће све да становници општине Србобран, коју на добар начин води одговорно руководство, не осете ниједан проблем, а уколико се он појави, одмах буде и решен.     

Службени лист