Српски  Magyar 

"Ја имам таленат" у ОШ "Јован Јовановић Змај"

Под слоганом "Радујмо се", у Основној школи "Јован Јовановић Змај" јуче је одржано VI по реду такмичење у плесу, певању, свирању и глуми "Ја имам таленат". Организатор је био Актив учитеља, на челу са учитељицом Снежаном Станојев, а у 29 наступа учествовало је 80 такмичара.

"Деца показују изузетну заинтересованост за овај догађај и он представља свеопште весеље за крај школске године. Жири у саставу Бакош Донатела, Леа Безег, Светлана Пајић Јојкић и Клара Фађаш је вредновао наступе тако што је оцењивао оценама од 1 до 5 неколико сегмената извођења: избор наступа, изглед - стајлинг, припремљеност, таленат и општи утисак. С обзиром да је било четири члана жирија и да је сваки могао да додели једном извођачу максимално 25 поена, било је могуће освојити максималних 100 поена", рекла је Снежана Станојев, координаторка такмичења, и истакла да је број такмичара из године у годину све већи. 

Прво место ове године освојила је Елена Радовић, ученица II1, која је сама осмислила плесну кореографију уз песму "Don't let me down" и освојила је 99 поена.
 
Друго место је припало Милани Матић за атрактиван наступ - плес уз вожњу ховерборда. Она је освојила 98 поена и другу награду публике.
 
Трећу награду је освојила Ивона Грубић, ученица II4, за музички наступ на клавијатурама. Она је освојила 98 поена.

Додељена је и специјална награда публике. Освојили су је ученици I3 са учитељицом Елвиром Матаругин. Гласало је укупно 60 посматрача и њима је припало 20 гласова.
 
За награде су се побринули следећи спонзори: "Вулканкомерц", Компанија "Андроцки" и Издавачке куће "Клетт" и "Пчелица", а за освежење и послужење за такмичаре: Пицерија "Реал", Пекара "Хит" и Пољоапотека "Чардак".

"Актив учитеља се овим путем захваљује спонзорима, који су ове године били 'широке руке', тако да су деца награђена богатим поклон пакетима и дипломама", рекла је, између осталог, Снежана Станојев.

Л.П.