Српски  Magyar 

Општина Србобран улаже више од 6 милиона динара у каналску мрежу

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и покрајински секретар за пољопривреду Вук Радојевић, уручили су данас уговоре председницима 40 локалних самоуправа у Војводини, које су оствариле право на бесповратна средства на конкурсу за уређење каналске мреже у функцији одводњавања пољопривредног земљишта.

Нешко Честић, председник општине Србобран, потписао је уговор у име локалне самоуправе коју представља, и према уговору, Србобран ће у уређење каналске мреже уложити нешто више од 6 милиона динара. 

Говорећи и значају мера за унапређење пољопривреде и развој села у Војводини, потпредседник Милићевић је навео да је реч о једној од најзначајнијих конкурсних линија ресорног секретаријата, као и целе Покрајинске владе, и по обиму и по суштини. "Два су директна бенефита од овог посла. Један је општи, економски, јер се ради о инвестицији од преко 900 милиона динара, која ће бити усмерена у привреду. Са друге стране, реч је о одржавању веома важног и изузетно вредног хидромелиоративног система од преко 20.000 километара каналске мреже", указао је Милићевић.

Нешко Честић истакао је да је свако улагање у пољопривреду од великог значаја за Србобран, Турију и Надаљ, јер ова област привређивања има најважније место међу становницима свих места општине. "Свака мера која доприноси унапређењу и интезивирању пољопривредне производње за нас је драгоцена. И у нашем буџету издвојена су средства за ове и друге послове везане за пољопривреду, и када их удружимо са средствима Покрајинске владе, као у овом пројекту, резултати не могу изостати. Наша сарадња са Покрајинском владом и свим секретаријатима је одлична и хвала на подршци коју имамо у свим пројектима", рекао је Честић.

 
Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић је истакао да је реч је о пројекту који захтева континуирани приступ. "Нова Покрајинска влада ставила је један од акцената на водопривреду. Данашња улагања од 920 милиона динара за уређење каналске мреже су заједничка инвестиција, у којој је Секретаријат учествовао са 480 милиона динара, а учешће локалних самоуправа је 440 милиона динара. На овај начин ће се заједничким средствима обезбедити додатне финансије водопривреди Војводине и радити на уређењу црпних станица, испуста, устава и пропуста, односно на свеукупном уређењу свих водопривредних објеката у оквиру каналске мреже", нагласио је Радојевић.

Службени лист