Српски  Magyar 

НТЦ оформио секцију за даровиту децу

Након што је Удружење грађана "Јачање свести", уз финансијску подршку општине Србобран, организовало семинар за учитеље, васпитаче и стручне сараднике из све четири основне школе, посвећен НТЦ систему учења, у Србобрану се настављају активносрти из ове области намењене даривотој деци.

Према речима Тијане Типуре, координаторке НТЦ система учења, која је ову улогу добила од др Ранка Рајовића, главног предавача на семинару, свим школама и просветним радницима који желе да користе овај систем рада и учења у настави, прослеђени су домаћи задаци, а на основу резултата формиран је тим предавача који су добили прилику да воде секцију за даровиту децу. Ове задатке прегледао је стручни тим НТЦ-а.

"Новоформираи тим чине Лидија Банковић, психолог, Анамарија Војводић, психолог, Снежана Станојев, учитељица, Соња Стојановић, учитељица, и Ивана Вујић, логопед. Секцији ће приступити ученици четвртих разреда све четири основне школе и неколико ученика трећих разреда који се издвајају по даровитости. Овај узраст најбољи је за почетак овог система рада, а процену о којој деци се ради дале су саме учитељице. Радиће се по радним свескама које достављају стручњаци из НТЦ-а. Секција траје од 19. до 30. јуна, свакога радног дана од 11.00 до 12.30 часова у Основној школи 'Јован Јовановић Змај'. Хвала директорици школе Ерики Муњин Сокола на уступљеном простору и свима који се залажу да нашој деци пруже више. Последњег дана имаћемо доделу диплома и презентацију савладаних техника. Наш план је да од јесени кренемо са реализацијом радионица за сву децу по програму НТЦ и отворимо њихов центар, за шта кроз један пројекат тражимо подршку и од Покрајинског секретаријата за образовање", рекла је за srbobran.rs Тијана Типура, координаторка НТЦ система учења за општину Србобран.
 

Службени лист