Српски  Magyar 

Парошки обишао радове на уређењу спортске хале

Радивој Парошки, председник општине Србобран, заједно са Радивојем Дебељачким и Тодором Шимпрагом, члановима Општинског већа задуженим за локални економски развој, и спорт, омладину и туризам, обишли су данас радове на реновирању и санацији спортске хале у Србобрану.

Како је речено, инвестиција је вредна око шест милиона динара, већи део финансира Управа за капитална улагања АП Војводине, док се из буџета општине Србобран издваја 30 одсто од укупне вредности.

Према речима Парошког, веома је значајно када општина за пројекте које спроводи може да рачуна на финансијску подршку из покрајине и републике. "Драго ми је да видим да су послови у пуном јеком и да теку планираном динамиком, што значи да можемо очекивати да буду завршени у предвиђеном року, до 15. августа. Тада ћемо имати у већини комплетиран објекат. Реконструишу се санитарни чворови, мала хала, улаз, платформа испред Центра са степеништем и рампом за инвалидна лица", рекао је Парошки.

Свлачионице и санитарни чворови у хали реновирају се по први пут још од изградње хале, што је било пре више од 30 година.

"Више од 80 милиона динара је успела да обезбеди за свој град садашња структура општинске власти, а ово је један од пројеката који се тренутно реализује. Битно је нагласити да су нам Управа за капитална улагања и Покрајинска влада пружиле пуну подршку. Успели смо да за више пројеката обезбедимо средства за нашу општину. Морам нагласити да смо као Канцеларија за локални економски развој смо имали добру сарадњу са владама Војводине и Србије, успели смо да одредимо приоритете и да нам многи пројекти буду одобрени", рекао је Дебељачки, члан Општинског већа и руководилац КЛЕР.

Тодор Шимпрага посебно је издвојио важност реализације пројекта инсталирања нове расвете у хали која је, уз добро осветљење, донела и уштеду енергије, што је веома важно за овакве велике објекте.

"Други пројекат који смо добили је пројекат санације санитарних чворова и спортских делова око мале хале, а на тај део смо се усресредили јер га највише користе деца и рекреативци. Једини део који је остао да се уради да би хала била комплетна, јесте оно што Србобранци прижељкују, а ја сам обећао да ће бити урађено, а то је изградња куглане. Пројекат је направљен, предат је Покрајинском секретаријату за спорт и очекујемо одговор. Надамо се да ће бити одобрен, а ако не буде, подрудићемо се, у договору са председником општине, да за то издвојимо средства из општинског буџета", рекао је Шимпрага.

Руководство локалне самоуправе дочекала је директорка ове установе Бојана Јокић. 

 

Службени лист