Jun 24, 2018 Last Updated 4:53 PM, Jun 22, 2018

Информатичка обука за пољопривреднике

С намером да да пун допринос стварању нових, повољнијих услова за бављење пољопривредом, као и да омогући образовање свих појединаца који своју пословну будућност виде у овој области, Канцеларија за локални економски развој општине Србобран донела је одлуку да организује информатичку обуку за пољопривреднике.

Како је саопштено из КЛЕР-а, циљеви обуке су: подстицање и унапређење информатичког образовања породичних газдинстава, унапређење коришћења информационих и комуникационих технологија коришћењем рачунара на својим газдинствима за сопствене потребе, подстицај развоја капацитета газдинстава коришћењем ИТ и коришћењем интернета, подизање информатичке писмености за коришћење једнаких могућност при аплицирању код фондова које расписује Министарство пољопривреде и Покрајински секретаријат за пољопривреду, као и припрема за међународне фондове, те лакша доступност информација о актуелним кокурсима  
 
Предвиђени број школских часова је 36, ( 2 сата и 15 минута / 3 школска часа у блоку/ у 12 наврата) а групе би се формирале у зависности од заинтересованих. За све полазнике обуке биће обезбеђени рачунари и остали неопходни услови за рад. Ово је једна од првих обука ове врсте у Војводини.

Заинтересовани пољопривредници могу да се јаве у просторије Канцеларије за локални економски развој, Трг Слободе 4, или путем телефона: 731-020, локал 144, и 061/277-12-25.