Jun 24, 2018 Last Updated 4:53 PM, Jun 22, 2018

Парошки посетио "Бисеров" Еко камп

Другог дана Еко кампа "Буди еко фин" Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама "Бисер", децу која се свакодневно друже у шуми на Вашаришту, крај фудбалског стадиона, посетили су Радивој Парошки, председник општине Србобран, и др Илија Газепов, члан Општинског већа задужен за здравство.

Једночасовна посета, ослобођена било какве протоколарности, протекла је у разговорима о томе како суштински помоћи деци са посебним потребама, како обезбедити да стручна лица свакодневно раде са њима и како цело друштво учинити осетљивим на потребе особа окупљених у "Бисеру". 

"Локална самоуправа подржава 'Бисер' јер ова организација кроз свој хуманитарни рад подржава и брине се о лицима са посебним потребама, оне који би били незаштићени да нема ове организације. Одајем сваку почаст волонтерима 'Бисера' на труду и раду, веома су ангажовани, стижу да поред основних обавеза, конкуришу на разне конкурсе републичких и покрајинских фондова и институција, и могу слободно да кажем да су једна од бољих организација ове врсте код нас", рекао је Парошки.

Према речима председника општине Србобран, локална самоуправа је ове године издвојила значајна средства за социјална давања, а када се говори конкретно о 'Бисеру', до сада је издвојено 6,8 милиона динара за пројекте у којим је организација учествовала, посебно издвојивши рад на успостављању целодневног боравка за лица ометена у развоју, што је била капитална одлука 'Бисера' и општине Србобран.

"Лепо је видети задовољство деце која бораве на кампу, њихове осмехе, игру и дружење. Радује ме што видим да су у кампу заједно сва деца, не само деца са посебним потребама, него и њихови другари из других организација и сви заинтересовани. Тако падају предрасуде које су некада биле изражене, а данас су део прошлости. Србобран има прави однос према лицима којима је потребна посебна помоћ и то доказује овај 12. Еко камп", рекао је Парошки и захвалио волонтерима који брину о деци.

Др Илија Газепов, члан Општинског већа, оценио је да су Еко камп "Буди еко фин" и Удружење за помоћ МНРО "Бисер", нешто најлепше што се у Србобрану годинама догађа. "Волео бих када би овакве акције трајале цело лето", кратко је рекао др Газепов и најавио за петак посету Удружења за борбу против шећерне болести "Плави круг" и Дома здавља "Др Ђорђе Бастић" учесницима Еко кампа.