Jun 24, 2018 Last Updated 4:53 PM, Jun 22, 2018

Одржана 12. седница СО Србобран

Скупштине општине Србобран усвојила је данас извештај о извршењу буџета за период јануар – јун 2017. године, као и одлуке које се тичу пословања Јавног комуналног предузећа "Градитељ". На 12. заседању, првом које је у целости водила нова председница локалног парламента Милена Аларгић, дошло је и до најављених нових именовања и промена у одборничком саставу.

Лазар Крајиновић поново је изабран за заменика председника општине Србобран. Он је претходно морао да се врати у одборничке клупе, на упражњено место због оставке одборника Љубана Јоцића, а након што је, на предог Радивоја Парошког, председника општине, Скупштина општине потврдила његов избор за заменика председника општине, у одборничке клупе сео је Фодор Иштван.

Дневни ред претрпео је једну измену јер је, на предлог Општинског већа и по хитном поступку, Скупштина општине разматрала и донела одлуку о давању сагласности на отпис уступљених јавних прихода.

Затим су уследиле четири тачке дневног реда посвећене ЈКП "Градитељ". Скупштина општине, уз расправу о појединим темама из области пословања овог предузећа, усвојила је извештај о раду ЈКП "Градитељ" за 2016. годину, финансијски извештај за 2016. годину, одлуку о расподели добити по годишњем финансијском извештају, као и прве измене и допуне Годишњег програма пословања ЈКП "Градитељ" за 2017. годину. Финансијски извештај и програм пословања поднео је вршилац дужности директора Ђорђе Радетић.

Последње две тачке дневног реда биле су одлуке о давању просторија на коришћење Дому здравља "Др Ђорђе Бастић" и одборничка питања.