Jul 23, 2018 Last Updated 7:48 AM, Jul 20, 2018

Удружење "Рука спаса" посетило Општу болницу Врбас

Србобранско Удружење грађана "Рука спаса", које предводи председница Савка Лазић, посетило је данас Одељење педијатрије Опште болнице Врбас и начелнику др Братиславу Кажићу уручило играчке, бојанке, слаткише и друге поклоне за малишане који се лече на овом одељењу.

"Производи које поклањамо Одељењу педијатрије су настали на нашим радионицима. Пожелели смо да неке од наших производа, превасходно памучне лутке, поклонимо овој здравственој установи јер се у њој лече и деца из општине Србобран. 'Рука спаса' жели да време које деца проведу у болници буде улепшано игром, да им га олакшамо и да што пре се врате својим кућама. Ово није једина акција којом се тренутно бавимо, јер за сву децу која примају социјалну помоћ наше чланице припремају на поклон по шал, капу, као и пакет помоћи", рекла је Савка Лазић и пожелела да се сарадња са Општом болницом Врбас настави и у будућности.

На поклонима се захвалио др Братислав Кажић, начелник Одељења педијатрије, истичући да овакав вид помоћи увек добро дође. "Тешко је дете које се код нас лечи и борави у затвореном простору, анимирати током свих 24 часа. Није довољно да то само ради родитељи, мора да постоји одговарајућа опрема и играчке за тако нешто, у то се, када имају времена, морају укључити и медицинске сестре, зато су нам важне овакве донације. Захвалан сам 'Руци спаса' што су нас посетили, никада не размишљамо о количини и вредности поклона, већ да ли је поклон погодио праву мету. Играчке од оваквог материјала сам виђао и на Институту за мајку и дете и на Бетанији, друштвене игре које смо добили су нам такође важне, и све скупа учиниће да се наши мали пацијенти осећају боље током боравка у Општој болници", рекао је др Кажић.

Заједно са чланицама "Руке спаса" ОБВ је посетила и др Корнелија Хушчи, директорка Дома здравља "Др Ђорђе Бастић". Она је добром оценила сарадњу здравствене установе коју води и Опште болнице, уз одређене потешкоће када се ради о заказивању специјалистичких прегледа по новом систему. "Наш Дом здравља има сарадњу са Удружењем 'Рука спаса', као и са осталим удружењима, и увек се трудимо да подржимо њихове хуманитарне акције", рекла је др Хушчи.

Подршку активностима удружења дао је и Радивој Парошки, председник општине Србобран. "Ово што ради 'Рука спаса' је за истицање и сваку похвалу. Србобран има ту врсту емпатије и показује је преко разних хуманитарних удружења и појединаца, а локална самоуправа ће увек подржавати овакве акције. За нас је битно да оно што радите покажете на делу не само код нас, већ и шире, као што је то овога пута. Наша деца лече се и у болници у Врбасу, али ми желимо да помогнемо свој деци, а ово што ви чините данас олакшавама барем мало њихов боравак у болницама", рекао је приликом поласка за Врбас Парошки, подсећајући на потребу да помогнемо једни другима.