Српски  Magyar 

Најбољи четвртаци на одмору у Орошхази

Неки од најбољих ученика четвртих разреда из четири основне школе у општини Србобран, укупно њих 24, отпутовало је данас на заслужени одмор у Орошхазу, прецизније у бању Ђопарош у Мађарској. Ова посета део је традиционалне размене ученика између два града, Србобрана и Орошхазе, кроз које најбољи ученици по избору наставника, одлазе у одмаралишта којим управљају два града. Тако је почетком лета у одмаралишту у Сутомору, које је у власништву општине Србобран, боравило двадесетак ученика из Орошхазе.

Ученике су на пут у Мађарску, поред родитеља, испратили и Радивој Парошки, председник општине Србобран, и Золтан Ифју, члан Општинског већа.

"Ово је традиција која постоји годинама у сарадњи општине Србобран и Орошхазе. Ово је добра прилика да деца упознају другачији начин и услове живота, да се одморе и припреме за наредну школску годину. Деца стичу добра искуства, а ми негујемо лепу праксу већ годинама", рекао је пред полазак ученика Парошки. Он је најавио одлазак делегације општине Србобран на обележавање мађарског државног празника 19. и 20. августа, јер је и ове године, као и свих претходних стигао позив за посету Орошхази. "Желимо да наше споразуме о сарадњи са Орошхазом и Јаношхалмом боље реализујемо тако да ћемо покушати да успоставимо снажнију везу, посебно када су у питању привредне теме", рекао је Парошки.  

Службени лист