Jul 22, 2018 Last Updated 7:48 AM, Jul 20, 2018

"Изађи ми на теглу" поново у Србобрану

Општина Србобран поново ће бити део популарне акције "Изађи ми на теглу", такмичења појединаца и градова у спремању ајвара. Овога пута мирис печених паприка освојиће Трг Слободе у суботу, 16. септембра, а од учесника се очекује да своје тајне рецепте коначно поделе са јавношћу, барем кроз кусање најпрепознатљивијег домаћег производа у Војводини и Србији.

"У организацији 'Башта Машта' и општине Србобран организује се јединствена, концептуално необична, аутентична и друштвено одговорна манифестацију на територији целе земље, током које се у форми каравана, од града до града током септембра и октобра, организује такмичење у спремању ајвара. Основни циљ овог забавног такмичења је потрага за шампионима у припремању најбољег и најпознатијег српског производа у свету, првенствено у местима у којима се одржава, а затим и финално за титулу најбољег у држави. Припремљене су разноврсне програмске активности за такмичаре и посетиоце, још више забаве, вредније награде за такмичаре, наградне игре за присутне, а нисмо заборавили ни најмлађе чије нас усхићење и насмејаност опредељује да том сегмент програма додамо доста новитета", наводи се у позиву за учешће организатора манифестације.

Као и свих година до сада, учешће је бесплатно. Такмичарима ће бити обезбеђени наткривени штанд за екипу, столови и столице, пећи за печење паприка и припрему ајвара, дрва, тегле, свежа паприка у количини потребној за припремање једне "туре" ајвара, уље, шећер и со. Посетиоци манифестације имаће прилику да се упознају са производима старих заната и домаће радиности, које ће излагати њихови суграђани током трајања манифестације.

Екипе се могу пријавити у Канцеларији за локални економски развој, Трг Слободе 2, контакт телефон је 730-020, локал 144.