Jul 23, 2018 Last Updated 7:48 AM, Jul 20, 2018

Србобран део акције Европска недеља мобилности

Општина Србобран и Канцеларија за локални економски развој прикдружиће се и ове године обележавању Европске недеље мобилности, која траје од 16. до 22. септембра.

Циљ кампање која се одржава сваке године од 16. до 22. септембра је да подстиче локалне управе широм Европе да уводе и промовишу мере одрживог саобраћаја и да понуде својим грађанима алтернативе употреби аутомобила. Врхунац манифестације представља "Дан без аутомобила", предвиђен за 22. септембар, када градови који учествују у манифестацији одвоје једну или више зона искључиво за пешаке, бициклисте и јавни саобраћај током целог дана."Позивамо све грађане општине Србобран да узму учешће у овој глобалној кампањи. Овогодишње активности покриваће различите узрасте, од предшколског па до оних најстаријих, како би се покренули и подстакли  да размишљају на овогодишњу тему 'Чиста, заједничка и паметна мобилност'. Посебан акценат стављамо на најзначајнију активност Европске недеље мобилности, која ће се одржати у недељу, 17. септембра у 15.30 часова. Након рекреативне вожње бициклима до Парка природе Бељанска бара, биће одржан Базар здравља, а организатори су, у сарадњи са ЈВП 'Воде Војводине', предвидели још додатних програма на овом месту. Надамо се да ће посећеност и посвећеност ове године надмашити прошлогодишњу", наводи се у позиву за учешће Канцеларије за локални економски развој.

Програм Европске недеље мобилности:

16. септембар, субота, Трг Републике, 10.00 часова - Турнир у одбојци
17. септембар, недеља, Трг слободе, 15.30 часова - вожња бициклом од Србобрана до Парка природе Бељанска бара, Базар здравља у организацији Удружења "Плави круг" Србобран
18. септембар, понедељак, Трг Републике, 10.00 часова - јавно вежбање деце предшколског узраста
20. септембар, среда, Основна школа "Вук Караџић", 10.00 часова - избор најбољих цртежа и изложба на тему "Моје место без аутомобила"
22. септембар, петак, 07.00 - 11.00 часова - "Дан без аутомобила" - затварање Змај Јовине улице