Српски  Magyar 

Чланови MK Woodstock направили најбољи ајвар

Кад Трг слободе и централне улице Србобрана освоји мирис печених паприка и ајвара, што се овог септембра догодило по четврти пут у последње четири године, онда сви знају да је још једном кренула потрага за најбољим мајстором спремања популарног специјалитета. У оквиру каравана који обилази градове Србије, необичног имена "Изађи ми на теглу", своје рецепте и тајне зачине и трикове у спремању ајвара, међусобно сучели на стотине екипа, а тражи се само једна - она који прави најукуснији и најбољи српски специјалитет!

Ајварчићи, Давитељи, Рука Спаса, Бисер, Здухачи, Нота и вез, Бубамара, Светлост, МК Woodstock, Наша радионица, Фрајле, Добре комшије, Тегла пуна злата, Удружење пензионера Ада и Црвени крст, ушли су јуче у трку за титулом најбољег у Србобрану, а жири је пробао 15 узорака, како су рекли, одличног ајвара, спремљеног по старим, добрим, бачким рецептима. Ипак, морао се издвојити један и најбољи ајвар, према оцени жирија, направили су мотористи из Мото клуба Woodstock, до другог места стигла је екипа Добре комшије из Турије, а трећи су били Здухачи. Тако ће мотористи представљати Србобран на финалном такмичењу које се одржава 14. октобра у Сокобањи, где ће власник рецепта за победу бити крунисан за краља ајвара и понеће титулу најбољег ајвар мајстора у 2017. години. За победу у Србобрану њима је припао шпорет на ком се спрема ајвар - Смедеревац.

"Трећи пут смо у Србобрану у оквиру наше акције, па се може рећи да све прераста у традицију у овој oпштини. Максимални број екипа је ту, а најбољи ће представљати своју средину у конкуренцији укупно 30 најбољих екипа из Србије. Људи овде спремају зимницу коју ће понети кући, отприлике 10 до 12 тегли ће свако направити, и добили су све намирнице од организатора. Испуњени су сви услови за неговање спортског духа, али и традиције", рекла је чланица организационог одбора манифестације "Изађи ми на теглу" Љиљана Вукотић.

Истичући да му је драго што је Србобран један од градова у којем караван "Изађи ми на теглу" организује свој програм, такмичење је отворио Лазар Крајиновић, заменик председника општине.

Такмичење је пратио и Тегла базар на којем су били изложени разни домаћи производи, затим програм у ком су учествовали посетиоци такмичења, посебно ученици Основне школе "Јован Јовановић Змај", музички програм, као и подршка Друштва за борбу против болести шећерне болести "Плави круг".

Службени лист