Српски  Magyar 

Предавања о производњи пшенице и лешника

Добра и позитивна пољопривредна производња све више захтева стручно усавршавање пољопривредника. Управо због тога општина Србобран, заједно са разним партнерима, у два наредна петка организује стручна предавања о производњи две културе, пшенице и лешника.

У петак, 22. септембра, у великој сали Скупштине општине Србобран, биће организовано предавање о предстојећој сетви пшенице, технологији и сортименту, као и о трендовима у свету. Пољопривредним произвођачима из овог дела Бачке обратиће се др Мирослав Малешевић, стручњаци Пољопривредне стручне службе из Врбаса, као и дорадног центра Best Seed Producer из Србобрана.

Седам дана касније, у петак 29. септембра, такође у Србобрану, организује се и предавање на тему производње лешника. Мере подршке за производњу лешника, као и моделе за заснивање нових површина под овом биљком, представиће стручњаци компаније Ferrero Rocher.

"Програми подршке намењени су пољопривредним газдинствима, фирмама и задругама са одређеним минимумом плодног тла погодног за узгој ове културе. Ferrero Rocher већ сада у Србији има око 600 хектара под лешницима, расадник им се простире на 60 хектара, и траже нове кооперанте. Предавач ће бити Слободан Павловић из ове компаније. Ово предавање одржава се у Дому културе, у 19.00 часова", најавио је Небојша Недељковић, члан Општинског већа задужен за пољопривреду.

Службени лист