Српски  Magyar 

Програм Дечје недеље у ПУ "Радост"

Предшколска установа "Радост" припремила је и ове године садржајан програм за обележавање Дечје недеље. Под паролом "Градимо мостове међу генерацијама - За радост сваког детета", у периоду од 02. до 08. октобра, реализоваће се бројне акције за децу свих вртића општине Србобран.

"Васпитачи Предшколске установе из Србобрана, у договору са децом и родитељима, направили су разноврстан програм активности. За све васпитне групе договорене су посете Полицијској станици и Ватрогасној станици, док ће саобраћајна полиција посећивати децу у њиховим објектима. Деца из вртића 'Бамби' посетиће председника општине Србобран Радивоја Парошког.

У свим објектима ће се одржати позоришне представе на српском и мађарском језику, а поједине вртиће посетиће и мађионичар. Маскенбали су заказани у свим објектима и у већем делу ће бити реализован у петак, 06. октобра. Планиране су и следеће активности: посета Народној библиотеци Србобран, посета пекари, 'Зелењак', Бициклијада у Надаљу, организовано прављење Труба колача у двориштима вртића, дружења и посете.

Напомињемо да реализација појединих планираних активности, шетње, дружења и посете, зависе од временских прилика. Као и сваке године, Скупштина општине Србобран ће за сву децу у Предшколској установи 'Радост' обезбедити грицкалице, слаткише и сокове, и тако им Дечију недељу учинити лепшом и слађом.

Такође, ПУ 'Радост' сваке године учествује и у некој хуманитарној акцији. Ове године је то акција 'Да Нађа победи'! Нађа је наша другарица из Врбаса, има 3,5 године и бори се против тешке болести леукемије. Уколико можете, донирајте новац на наведени рачун. Прималац је Јелена Квргић, динарске уплате на рачун 340-32019867-11, сврха уплате - Помоћ", саопштено је из Предшколске установе "Радост".

 

Службени лист