Sep 18, 2018 Last Updated 1:20 PM, Sep 18, 2018

Асфалтиран нови атарски пут

Двадесетак дана пре уговореног рока завршени су радови на асфалтирању коловозне конструкције атарског пута који је наставак већ уређеног, тзв. "преког пута". Овога пута асфалтирано је додатних 610 метара. Нови атарски пут данас су обишли Радивој Парошки, председник општине Србобран, Радивој Дебељачки, Ђорђе Џеков и Реља Курјачки, чланови Општинског већа, Ђорђе Радетић, директор ЈКП "Градитељ", као и представник извођача радова, компаније Карин Комерц.

"Уверили смо се да су радови изведени како је договорено и веома смо задовољни завршетком пројекта. Асфалтирано је нових 610 метара за шта смо, заједно са Покрајинским секретаријатом за пољопривреду, издвојили знчајна средства. Овај део пута је био веома лош, чак постоји део који се није могао користити, па су чак пољопривредници морали да прелазе преко тужих имања да би стигли до својих њива. Зато је било неопходно да се реше критичне тачке и уреди и овај део пута. Када будемо реализовали и друге планове за овај правац, доћи ћемо до спајања државног пута Србобран - Бечеј са државним путем Србобран - Врбас. То би обезбедило обилазак нашег насељеног места, што је веома важно за наше пољопривреднике", рекао је Парошки.


Парошки је подсетио да је општина Србобран издвојила значајна средства за помоћ пољопривреди како би следећа година била много успешнија од ове на измаку. "Ове године смо по први пут у свом буџету планирали средства за субвенционисање пољопривреде, 3,5 милиона динара, јер желимо да оснажимо пољопривреднике и створимо услове да се нови људи запошљавају у пољопривреди.

Говорећи о значају ове деонице, и поред тога што не припада оним најдужим, Реља Курјачки, члан Општинског већа задужен за пољопривреду, истакао је да се радило о најкритичнијој деоници у србобранском атару. "Због специфичности терена и дела у ком се задржавала вода, овај део пута није био проходан барем шест месеци у току године, па читав део атара није био повезан 'тврдим' путем са међународним путем Србобран - Фекетић. Сада смо везали читав атар са овом деоницом, тако да се значај не огледа само у тих 610 метара. Има још проблематичних места, попут једног дела који води ка Криваји, али ћемо гледати и да та места лоцирамо и средимо", рекао је Курјачки.