Sep 20, 2018 Last Updated 10:38 AM, Sep 19, 2018

Тргови пуни малишана, траје Дечја недеља

У оквиру Дечје недеље, која се ове године одржава под мотом "За радост сваког детета - градимо мостове међу генерацијама", на Тргу слободе јуче су се дружили и играли ученици 2. и 3. разреда ОШ "Јован Јовановић Змај". Они су на тему "Желим срећно детињство" цртали по асфалту кредама у боји и остављали старијим своје поруке.

"Обасјана сунцем на плочнику је остала и порука: 'Срећна сам кад се мама и тата воле, а они су срећни кад им донесем петицу из школе'. Ученици из преподневне смене, 1. и 4. разред, цртали су у дворишту школе", рекла је учитељица Снежана Станојев. Она је додала да ће у среду ученици ове школе посетити Спомен кућу Гион Нандора и одржати ликовну радионицу у летњој учионици.

"За чатвртак су у нашој школи предвиђена полигонска такмичења, а у петак је на програму Најлон пијаца, од 11.35 до 13.15 часова. Али ту није крај, Дечја недеља ће се продужити. Наиме, 14. октобра ће се одржати традиционална акција прикупљања старе хартије 'Папирко'. Новац прикупљен у овој акцији ће бити употребљен за куповину наставних средстава. Три дана касније, 17. октобра, школу ће посетити песник Радислав Јовић и одржати литерарне радионице по разредима", рекла је учитељица Станојев.