Српски  Magyar 

Србобран поново део Србије у ритму Европе

Општина Србобран и организатори из године у годину све популарније музичког такмичења за децу - "Србија у ритму Европе", потписали су данас уговор о наставку сарадње. Према уговору који су својим потписима оверили Радивој Парошки, председник општине Србобран, и Игор Карадаревић, први човек манифестације, деца из општине Србобран учествоваће и ове године на завршном такмичењу које ће се током јуна 2018. године одржати у Нишу. Аудиција за избор представника општине Србобран биће организована током децембра ове године.

"Трећи пут закључујемо уговор са организацијом 'Србија у ритму Европе' и задовољни смо што наша деца на запажен начин учествују у једном овако елитном такмичењу и имају прилику да покажу своје таленте и знање. Сматрамо да је ова врста промоције деце и општине Србобран веома значајна и зато смо се одлучили да наставимо сарадњу", рекао је након потписивања уговора Парошки.

"Задовољство је чути похвале које је изрекао председник општине Парошки, као и други председници општина. Ми се трудимо да добро радимо свој посао, да будемо још квалитетнији, и хвала општини Србобран на поверењу које нам указује. И нама је задовољство и част да радимо са децом из ове општине. Надам се да ће бити срећни, да ће се трудити и добро радити, а трећа сарадња можда и донесе трећу срећу. Трудимо се да 'Србија у ритму Европе' буде највећа и најбоља дечја манифестације у Србији, што смо показали на Првој ТВ. Данас у Србији нема дечије манифестације овог ранга", рекао је Карадаревић.  

Давид Макевич, директор "Србија у ритму Европе", појаснио је да ће до краја године градовима учесницима бити додељена партнерства са одређеним европским амбасадама, у исто време одржаће се и аудиције, а одмах затим крећу и припреме за учеснике.

"Без обзира за коју земљу будемо 'везали' Србобран, сматрамо да је потребно ставити акценат и на продубљивање сарадње и реализацију других врста пројеката. О томе смо већ разговарали са председником општине Радивојем Парошким и све ресурсе ћемо усмерити ка томе. Потребно је да локална самоуправа има припремљене пројекте, како би пред одређен фондове изашли са конкретним предлозима. 'Србија у ритму Европе' ставља на располагање све своје капацитете у повезивању са амбасадама европских држава, не само са оном коју гадови представљају", рекао је Макевич.

Према речима Парошког, успостављање контаката са европским амбасадорима у којим посредује организација "Србија у ритму Европе", важан је део сарадње. "Задовољни смо односом и на овом плану, прошле године смо били гости Амбасаде Немачке, годину дана раније имали смо посету из Амбасаде Шпаније, али сада прижељкујемо и чвршће контакте кроз које можемо доћи до конкретнијих облика сарадње. Имамо примере да су поједине државе омогућиле неке инфраструктурне објекте или садржаје за поједине градове и сматрамо да би и Србобрам требао да има и ову врсту користи од ангажмана. Може то бити некакав парк пријетљства, дечје игралиште или нешто слично што ће подсећати на наше партнерство", рекао је Парошки и изразио жељу да Србобрану ове године партнер буде Република Турска. Свој избор он је образложио управо веома израженим ангажовањем Развојне агенције Турске у оваквим пројектима и потврђеном спремношћу ове државе да помогне реализацију добрих идеја, као што је то било у Врбасу где је изграђено једно игралиште. Такође, Парошки сматра да би реализација неког пројекта омогућила управо деци која буду представљала Србобран да у будућности гласно кажу - Ово смо ми обезбедили за наш град! "На нама је да се потрудимо да на прави начин и квалитетно представимо државу партнера, а ја се надам да ће то бити Турска", рекао је Парошки.    

Службени лист