Aug 18, 2018 Last Updated 2:20 PM, Aug 18, 2018

Дневник: Радивој Парошки, председник општине

Радивој Парошки, председник општине Србобран, у разговору са новинаром новосадског Дневника Александром Савановићем, читаоцима овог листа представио је активности којим се последњих месеци бави локална самоурава. Он је говорио о плановима и пројектима за 2018. годину, о могућностима инвестирања у општину Србобран и другим темама.  

Србобран: Усред су Војводине, имају нафту и плодну земљу

Скупштина општине Србобран недавно је усвојила ребаланс буџета за ову годину којим се знатно више новца усмерава у програме смањења незапослености, али и повезивање Србобрана с два места те општине, Надаљем и Туријом, бесплатним аутобуским линијама за становнике општине и оне који тамо раде, а ускоро ће заживети и бесплатна градска линија кроз Србобран, најмењен највише ученицима из рубних делова места.

Председник општине Србобран Радивој Парошки наводи да су те одлуке донете да би се део новца који грађани издвајају за рад локалне самоуправе вратио грађанима, а социјална одговорност општинске власти, између осталог, може се измерити са 45 милиона динара, колико је ребалансом издвојено за социјалну заштиту. Ипак, један од најважнијих задатака општине, истиче Парошки, јесте смањење незапослености у општини Србобран.

„По последњем попису, у општини живи 16.300 становника, од чега је 1.900 људи на евиденцији Националне службе за запошљавање. То је око 14,6 одсто радно способног становништва у општини и подаци охрабрују јер је незапосленост у србобранској општини била и већа“, каже Парошки за Дневник.

Цео текст можете видети овде.