Српски  Magyar 

Програм Дечје недеље по укусу деце

Богат програм разноврсних активности планираних у оквиру Дечје недеље у ПУ "Радост", у потпуности је реализован, саопштено је из ове установе.

"Време нас је послужило целе недеље, тако да су деца из свих вртића са својим васпитачима посетила Ватрогасну јединицу и имала прилику да виде како се употребљава прибор за гашење пожара и провозају се ватрогасним камионом, затим да посете Полицијску станицу, пекаре, пољопривредна домаћинства и Народну библиотеку, као и да се међусобно друже и посећују.

Саобраћајни полицајци су били у посети свим нашим вртићима и упознали су децу са правилима понашања у саобраћају. Деца из свих вртића имала су прилику да погледају позоришне представе на српском и мађарском језику и да уживају у свету лутака. У вртићу у Надаљу одржане су 'Бициклијада' и 'Палачинкијада', а у вртићу у Турији 'Јесења кецељијада'.

Последњи дан Дечје недеље је увек резервисан за маскенбал и овом приликом желим да похвалим родитеље за креативност и труд који су уложили у израду костима.

Већ традиционалну посету деце Скупштини општине Србобран и председнику општине морали смо да одложимо док се не  заврше радови у згради Општинске управе, тако да нам је председник општине Радивој Парошки дошао у посету у вртић 'Бамби' и донео на поклон деци слаткише. Том приликом је посетио и вртић 'Црвенкапа'. И за децу из осталих вртића локална самоуправа је обезбедила слаткише.

Као и сваке године током Дечје недеље организовали смо хуманитарну акцију. Ове године је то била акција под називом 'Да Нађа победи'. Нађа је девојчица из Врбаса којој је потребна помоћ за лечење и ова акција и даље траје.

Захваљујемо се свима који су нам помогли да се ова Дечја недеља успешно реализује, родитељима, јавним институцијама, Полицијској станици, Ватрогасној јединици, општини Србобран и медијима који су извештавали о нашим активностима", стоји у извештају из ПУ "Радост" који је потписала Александра Врсајковић, директорка установе.

Службени лист