Српски  Magyar 

Пирмајеру и Радићу (постхумно) Октобарске награде

Скупштина општине Србобран одредила је овогодишње лауреате Октобарске награде општине Србобран. Гласовима свих одборника Октобарска награда, као награда за дело које представља највредније достигнуће у науци, култури, уметности, просвети, здравству, физичкој култури, спорту, новинарству, производном раду или у другим областима привредног и друштвеног живота, у виду плакете, додељена је Јосипу Пирмајеру, бившем истакнутом фудбалском репрезентативцу, за достигнућа остварена у области спорта.

Исто признање, Октобарска награда општине Србобран, постхумно је додељено и Слободану Радићу, некадашњем руководиоцу у Комбинату "Елан" и председнику општине Србобран, за достигнућа у области привредног и друштвеног живота.

Захвалнице, као признање за постигнуте примерене резултате и успехе у раду, учињене подвиге, хумана дела, као и за испољену храброст и пожртвовање у спасавњу живота људи и материјалних добара, у 2017. години добили су: Установа за културу Дом културе општине Србобран - за постигнуте примерене резултате и успехе у раду, КК Академик Србобран - за постигнуте примерене резултате у области спорта, Градски хор "Зора" Србобран - за постигнуте резултате и успехе у раду, компанија "Delphi" Нови Сад - за постигнуте примерене резултате и успехе у раду, КУД "Владислав Каћански Бард" Србобран - за постигнуте примерене резултате и успехе у раду, Тот Иштвана Андраш - за учињена хумана дела.

Ове одлуке биле су најважније на данас одржаном 15. заседању локалног парламента. Уз њих, Скупштина општине Србобран донела је и измењену одлуку о хватању и поступању са псима и мачкама луталицама и сакупљању и поступању са животињским лешевима, а затим је подршку одборника добило и именовање нове директорке Дома здравља "Др Ђорђе Бастић". Уместо др Корнелије Хушчи, којој је истакао шестомесечни мандат вршиоца дужности директора, избарана је др Светлана Рајак, педијатар у овој здравственој установи и професор на две високе школе фармацеутског и медицинског типа.

Пре одборничких питања, као последње тачке дневног реда, две промене извршене су и у саставу Школског одбора Гимназије "Светозар Милетић".

srbobran.rs

 

Службени лист