Српски  Magyar 

Нова понуда радних места у компанији "Delphi"

Миле Новаковић, начелник Јужнобачког управног округа, организовао је данас састанак са представницима појединих бачких и сремских локалних самоуправа, на којем се су разговарало о могућностима запошљавања у Компанији "Delphi", посебно у светлу одлуке менаџмента овог произвођача ауто делова, да до краја године запосли још 600 лица.

Уз представнике Јужнобачког управног округа, на челу са председником Милетом Новаковићем, састанку су присуствовали и представници Националне службе за запошљавање - Филијале Нови Сад, Компаније "Delphi", и општина Бач, Бечеј, Врбас, Жабаљ, Темерин, Бачки Петровац, Сремски Карловци, Беочин и Србобран, коју је представљао Радивој Дебељачки, члан Општинског већа и шеф Канцеларије за локални економски развој.

"Општине Србобран већ је дала добар допринос запошљавању у компанији 'Delphi'. У погонима фабрике у Новом Саду ради 315 особа из наше општине, али позив за запошљавање је и даље отворен и мислим да га треба искористити. 'Delphi' се из дана у дан показује као компанија која брине о својим запосленим и уверен сам да склапање радног односа доноси корист и задовољство и новом раднику и послодавцу. Нова запошљавања су интерес и локалне самоуправе, пуне наш буџет и дају нам већу могућност да нова средства на основу пореза на зараде усмеримо на развојне и инфраструктурне пројекте од користи за све грађане", рекао је након састанка Дебељачки. Он је подсетио да сваког понедељка и среде компанија "Delphi" организује у србобранској Националној служби за запошљавање "Отворена врата", сусрет и разговоре са свим заинтересованим за посао.    

Службени лист