Oct 19, 2018 Last Updated 3:15 PM, Oct 19, 2018

Школи "Јован Јовановић Змај" 2,1 милион динара за уређење

Покрајинска влада је на јучерашњој седници којом је председавао Игор Мировић, председник, издвојила 2.142.674,00 динара за Основну школу "Јован Јовановић Змај" у Србобрану. Новац ће бити усмерен у даље радове на уређењу и опремању објекта.

"Ово је још једна потврда изузетне подршке коју имамо од Покрајинске владе. Само неколико дана након што смо добили милион динара за подстицање развојне политике, наша образовна установа добила је више од два милиона динара за наставак инвестиционих радова на уређењу објекта. Подршку смо заслужили и одговорним и домаћинским понашањем у претходном пројекту у овој школи, када смо све планиране послове извели за мање новца од оног што нам је Покрајинска влада одобрила и вратили вишак у покрајински буџет. Уверен сам да је таква врста одгворности препозната и сада поново имамо подршку у новим пројектима. Хвала Покрајинској влади на подршци", рекао је Радивој Парошки, председник општине Србобран.

Иначе, општина Србобран издвојила је новац за изливање нове бисте Јована Јовановића Змаја, по ком установа носи име и која ће бити свечано откривена за Дан школе. Биста је постављена не месту на ком је стајала стара, украдена пре пет година, али од сада ће бити под видео надзором.