Dec 16, 2018 Last Updated 5:13 PM, Dec 14, 2018

"Плави круг" организовао бесплатне прегледе

Удружење за борбу против шећерне болести "Плави круг" организовало је данас бесплатне превентивне прегледе за све заинтересоване грађане Србобрана, чиме је још једном у овој години дало немерљив допринос превенцији разних обољења, не само дијабетеса, и ширењу свести о важности здравих стилова живота. За само четири сата, од 08.00 до 12.00 часова, у Месној заједници укупно су прегледана 104 Србобранца и Србобранке, што је веома добар резултат, а када се узме у обзир колико је грађана разних категорија, од најмлађих до најстаријих, прегледано током 2017. године, постоје јасно и колика је важност оваквог удружења.

Мерeњем нивоа шећера у крви, телесне тежине и висине, крвног притиска, затим процента масноће у телу, пулсоксиметрије, али и разговорима о методама борбе против шећерне болести, саветима и поделом промотивног материјала и јабука, симбола здравља, активисти "Плавог круга" придружли су се обележавању 14. новембра - Светског дана борбе против дијабетеса. На тај "Плави круг" ће организовати још једну акцију, овога пута у сарадњи са Домом здравља "Др Ђорђе Бастић", и то у градској Апотеци.

"Трудимо се да испратимо све манифестације како би грађанима били приступачни и омогућили им да брзо обаве неколико важних прегледа, без здравствених књижица, чекања, припрема и сличног. Пратимо све битне датуме у календару здравља и сва дешавања у Србобрану, Турији и Надаљу", рекла је др Корнелија Хушчи, потпредседница "Плавог круга".

Службени лист