Српски  Magyar 

Обележен Дан школе "Вук Караџић"

Ученици и наставници Основне школе "Вук Караџић" обележили су јуче Дан школе. Свечаном приредбом, која је овога пута програмски била посвећена Косову и Метохији и Косовском миту, обележено је 230 година од рођења најзначајнијег реферматора српског језика и сакупљача народних песама и умотворина, и писца првог српског речника.

Честитајући празник ученицима, наставном кадру и свим запосленим, уз речи добродошлице за све присутне на приредби, Јулкица Поповић, директорка школе, истакла је да је "јубилеј је ове године већи јер се обележава и 230 година од рођења Вука Караџића". Она је искористила прилику и јавно прочитала честитку коју је школи упутио Михаљ Њилаш, покрајински секретар за образовање. "Част је бити наставник и ђак школе која са поносом носи име Вука Караџића, чувеног реформатора српског језика и правописа. Ово је сјајна прилика да се сви заједно подсетимо његових великих дела и успеха, али и да подстекнемо једну друге на још веће залагање и учење. Желим вам да и надаље следите принципе који су вас и до сада водили до успеха, те да једнако успешно пратите савремене токове наставе, тежећи на сталном усавршавању. Са жељом да и овај дан проведете следећи истинске вредности, упућујем вам срдачне честитке и желим успех у даљем раду", поручио је Њилаш.

Преридба ученика ОШ "Вук Караџић" изведена је у сали Малог позоришта, пред бројним родитељима, наставницима, представницима локалне самоуправе, јавних институција и организација, и другим гостима.