Српски  Magyar 

Србобрану средства за ефикаснију јавну политику

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, уручио је данас уговоре у вредности од осам милиона динара представницима 13 градова и општина који су остварили право на средства путем конкурса за суфинансирање пројеката локалних самоуправа за унапређење израде и спровођење ефикасних регионалних и локалних јавних политика.

Један од уговора уручен је и Радивоју Парошком, председнику општине Србобран, којој је припало 800.000 динара за измену акционих планова одрживог развоја и израду Стратегије развоја малих и средњих предзећа. 

"Чињеница је да све више државних институција, а институције Европске уније одавно, захтевају да се пројекти са којима конкуришемо налазе у стратегијама одрживог развоја и акционим плановима. Ми на овај начин покушавамо да заједно са нашим градовима и општинама пратимо тај тренд, предвидимо све наше активности и одговоримо на све захтеве који су пред нас постављени", рекао је Бјелић и нагласио да расписивање конкурса и јачање локалних самоуправа представља релизацију основног циља Покрајинске владе, а то је убрзани економски развој кроз отварање нових радних места.


Бјелић је подсетио да је Секратаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, поновио још један круг конкурса који се односи на припрему пројектно техничке документације за стратешке пројекте у индустријским зонама градова и општина, те најавио расписивање нових конкурса почетком следеће године.

Средства за унапређење израде и спровођење ефикасних регионалних и локалних јавних политика, уз општину Србобран, усмерена су у општине Кањижа, Темерин, Бач, Житиште, Ковачица, Апатин, Шид, Опово, Кула, Бела Црква и градове Панчево и Сомбор.

Службени лист