Српски  Magyar 

"Рука спаса" дарује бројну децу

Удружење жена "Рука спаса Савка Лазић" поклонило је данас Центру за социјални рад 50 пакетића са рачнум радовима чланица друштва и слаткишима, које ће ова установа ускоро проследити најугроженијим малишанима у општини Србобран. У пакетићима се налазе вунене капе, рукавице и шалови, које су израдиле "руке спаса", одличан поклон за наступајуће зимске дане. Да до малишани стигну и слаткиши, потрудила се општина Србобран која је обезбедила новац за куповину кекса за сваки пакетић.

Пакетиће су данас Бисерки Веселиновић, директорки Центра за социјални рад, предале чланице "Руке спаса", предвођене Савком Лазић, председницом УЖ. Сусрет у ЦСР био је прилика и за разговор са Радивојем Парошким, председником општине Србобран, који је присуствовао овом чину.

"Наше Удружење жена веома је активно и свакодневно имамо пуне руке посла. Припремиле смо 50 пакетића које ће поделити Центар за социјални рад, и 20 пакетића за Удружење љубитења ручних радова Јулијане Киш, који ће бити подељени за празник Микулаш, када се деци деле поклони. Истовремено, за 20. децембар припремамо изложбу ручних радова и ношњи, које ћемо поклонити културно-уметничким друштвима. План нам је да од Нове године свака породиља у општини Србобран од нашег удружења добије на поклон черапице, капицу и рукавице, уз још неки производ, као и да помогнемо једном броје деце са Косова и Метохије. Биће нам потребна подршка локалне самоуправе за реализацију свих ових акција", рекла је Савка Лазић и захвалила локалној самоуправи и Центру за социјални рад на свакој врсти подршке.  


На поклонима се захвалила директорка Веселинивић, истичући да чланице "Руке спаса" потврђују да "снага и вештина жене води друштво напред". "Све што радимо много је лакше уколико носимо хуманост у срцу и несебично дајемо. Ваши радови, као највреднији део пакетића, ваше издвојено време, биће придружени новогодишњим пакетићима које ми обезбеђујемо за око 300 деце, а надам се да ће и вашем друштву ускоро придружити нове чланице", рекла је Веселиновић.

Председник општине Парошки предложио је у разговору да, уколико се обезбеди још нека врста помоћи угроженим лицима на КиМ, локална самоуправа може организовати и пут у јужну српску покрајину. "Јужно бачки округ има ту праксу да организује своје општине, прикупи помоћ и посети неку од општина на Косову и Метохији. Не би било лоше придружити вашу помоћ овој акцији а ми ћемо видети шта још обезбедити за одлазак. Ово није први пут да присуствујем лепим чиновима вашег Удружења жена, као што је овај, и то је за сваку похвалу. Ваш труд и несебичан рад обогаћује ову средину, а ми смо ту да подржимо све добре идеје. У периоду смо у ком се јавља одређени број невладиних организација и удружења која тек треба да се докажу, а ви сте то већ учинили, и кроз одређене конкурсе ћемо најквалитетнијим организацијама омогућити да дођу до изражаја", рекао је Парошки и захвалио у име општине Србобран праксу да сваку подршку УЖ "Рука спаса" оно кроз своје активности врати друштву у ком делује.  

Службени лист