Српски  Magyar 

Акција бесплатних прегледа за особе са инвалидитетом

И Удружење за борбу против шећерне болести "Плави круг" дало је свој допринос обележавању 03. децембра - Међународног дана особа са инвалидитетом. Активисти овог удружења, предвођени др Илијом Газеповим и др Корнелијом Хушчи, били су гости Удружења за помоћ ментално недовољно развијиним особама "Бисер", где су вршили бесплатне прегледе неколико основних здравствених параметара.

Акција је била отвореног типа тако да су прилику да прегледају ниво крвног притиска, ниво шећера у крви, телесну тежину и друге вредности, али и да чују низ савета за здрав начин живота, имали и сви други грађани Србобрана. За неколико четири сата бесплатних прегледа који се не заказују, не чекају и не наплаћају, прегледано је више десетина грађана, при чему су предност имали штићеници 'Бисера' и друге особе са инвалидитетима.


"У годишњем програму активности 'Плавог круга' забележен је и 03. децембар - Међународни дан особа са инвалидитетом, тако да смо данас вршили прегледе у просторијама 'Бисера'. Прегледи јесу важни, прегледано је доста деце и старијих грађана, али ова акција била је организована у жељи да искажемо нашу пуну подршку ономо што задњих година ради ово удружење", рекао је др Газепов.  

       

   

Службени лист