Српски  Magyar 

Први дан распуста - отварање клизалишта!

Нестрпљењу је стигао крај; у суботу, 23. децембра у 18.00 часова, почиње да ради клизалиште на Тргу слободе у Србобрану.

Од прошле године најомиљенија зимска забава за најмлађе Србобранце, а све више и оне старије, поново се пружа свима који воле клизање. На централном србобранском тргу постављено је клизалиште, већ данас забелела се ледана плоча, и забава почиње сутра у 18.00 часова, уз малу свечаност. 

"Ове године имаћемо месец дана клизалиште у нашем граду. За предшколце, основце и средњошколце клизање је бесплатно, за остале грађане је бесплатно у одређеним терминима, и потрудили смо се да свима којим током празника и зимског распуста остају у Србобрану, обезбедимо услове за добар провод", рекао је Тодор Шимпрага, члан Општинског већа задужен за спорт.

Ове године очекује се и веће интересовање младих из Турије и Надаља, јер су ова места пре извесног времена повезана са Србобраном бесплатним аутобуским превозом.

Према речима Шимпраге, за ову прилику чланови Српске напредне странке прикупили су средства и припремили 200 мањих новогодишњих пакетића који ће бити подељени малишанима, а сви који сутра дођу на отварање имаће могућност да се загреју и забаве уз шољу топлог чаја и музику. 

"На дан отварања клизаљке и клизање су бестплатни за све учеснике. Уколико буде велике гужве, на лицу места биће организоване смене како би сви који желе имали прилику да уживају на леду. За најмлађе је обезбеђено и изненађење", саопштено је из Центра за спорт и туризам.

Иначе, радно време клизалишта ће бити свакога дана од 10.00 до 22.00 часа. Цена издавања клизаљки је 100 динара за 1 сат клизања, а за све грађане који желе да користе клизалиште а имају своје клизаљке, улаз је бесплатан у току свог радног времена. За све ученике и предшколце клизање је бесплатно сваки дан у периоду од 10.00 до 15.00 часова. За све остале грађане клизање ће бити бесплатно уторком и четвртком, у периоду од 16.00 до 18.00 часова.

"ПОЗИВАМО ВАС ДА ДОЂЕТЕ У ШТО ВЕЋЕМ БРОЈУ, НЕ САМО НА ДАН ОТВАРАЊА НЕГО И СВАКИ ДРУГИ, И ДА УЖИВАТЕ У ЛЕПОЈ ЗИМСКОЈ АТМОСФЕРИ И АМБИЈЕНТУ ТРГА НА КЛИЗАЉКАМА", поручују из Центра за спорт и туризам.