Српски  Magyar 

КЛЕР обезбедио подршку за пољопривреднике и привреднике

Радивој Дебељачки, руководилац Канцеларије за локални економски развој општине Србобран, заједно са сарадницама, представио је данас програм реализације Пројекта за унапређење радних и управљачких капацитета у јединицама локалне самоуправе, који је општини Србобран одобрио Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу. Реализација пројекта управо траје и њиме се ствара прилика да сви заинтересовани пољопривредници и привредници, кроз дистрибуцију Билтена, редовно буду информисани о свим расположивим конкурсима, подршкама и позивима.

"Кроз пројекат јачања радних и управљачких капацитета наша Канцеларија за локални економски развој унапредиће Билтен за привреднике и пољопривреднике, који већ израђујемо у циљу недељног информисања наших грађана који се баве привредном и пољопривредом са свим расписаним позивима и конкурсима, а на којим могу добити конкретну подршку за своје бизнис планове и идеје. Идеја се родила давно а сада је реализујемо тако што електронским путем достављамо све вредне и важне информације из ових области. За њих је то веома значајно, људи немају времена да претражују све информације, а овако на једном месту имају све што им је потребно. И сами се често изненаде колико средстава им је на располагању уколико испуне одређене услове и видимо да су веома задовољни овом услугом", рекао је Дебељачки.

Он је појаснио да се за дистрибуцију Билтена користи база података о привредним друштвима, предузетницима и пољопривредним газдинствима, а да се сви они који мисле да се не налазу у овој бази, обавезно јаве Канцеларији за локални економски развој и доставе своје адресе на које могу добијати информатор.

Дебељачки је искористио прилику и захвалио Покрајинском секретаријату за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу и Покрајинској влади за безусловну подршку коју пружају општини Србобран и њеним развојним пројектима. "Успели смо да направимо стварно велики помак у раду КЛЕР-а. Од нефункционалне Канцеаларије која је само постојала на папиру, створили смо тело које је, уз подршку локалне самоуправе и залагањем председника општине и чланова Општинског већа, успело да општини Србобран обезбеди 100 милиона динара кроз десетине пројеката, а само издвајање оу нашег буџета износило је додатних 60 милиона динара. Ми смо добар сервис за припрему и реализацију тих пројеката, допринели смо својим идејама и тако обогатили локалну заједницу. Као важан посао издвајам обезбеђивање новца за израду пројектне документације за изградњу функционалније канализације у индустријској зони, што нам је веома важно за привлачење инвеститора. Такође, очекује нас и измена Локалног плана економског развоја и израда нове Стратегије развоја малих и средњих предузећа, јер сматрамо да је то будућност и смер у ком треба да се развија општина Србобран. Наше је да направимо што боље услове за њихово отварање и развој", рекао је Дебељачки и захвалио колегиницама Ољи Малетин, Мирјани Вујић, Наташи Зекић и Бранки Граовац, као и свим другим запосленим, на посвећеном раду у Канцеларији за локални економски развој.   

 

Службени лист