Српски  Magyar 

Eкономско оснаживање жена

Фонд за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима АП Војводине расписао је јавни позив за доделу помоћи за економско оснаживање жена из избегличких и расељеничких породица, а у складу са Националном стратегијом за унапређење положаја жена и активности у правцу побољшања родне равноправности.

Јавни позив се расписује за лица која имају боравиште односно пребивалиште на територији општина: Србобран, Нови Сад, Врбас, Зрењанин, Инђија, Панчево и Стара Пазова. Помоћ се одобрава у роби (алату и опреми) као једнократна и бесповратна, намењена економском оснаживању жена из избегличких и расељеничких породица, у износу од највише 200.000 динара за сваки грант. Јавни позив је отворен до 02. априла 2018. године. Све услове јавног позива можете видети овде.

Фонд је, такође, расписао још један позив. Студентима је упућен позив за доделу једнократне финансијске помоћи. Право на учешће по овом Јавном позиву могу остварити лица која су имала (имају), у складу са законом, статус избеглих или расељених лица са боравиштем односно пребивалиштем на територији АП Војводине на дан ступања на снагу Одлуке о оснивању Фонда (21. децембар 2006. године), тј. студенти основних академских студија (изузев студената прве године) на територији Републике Србије, а који се пријаве на Јавни позив до 2. априла 2018. године.

Сви заинтересоване из општине Србобран више информација могу добити у малој сали општине Србобран, понедељком и петком од 07.00 до 09.00 часова, или позвати на телефон 062/319-310 Савка Лазић.


Службени лист