Српски  Magyar 

Жртве НАТО агресије нећемо заборавити

Руководство општине Србобран, предвођено председником Радивојем Парошким, положило је данас венац на споменик Синиши Лаушеву, официру Војске СРЈ који је на данашњи дан пре 19 година страдао у НАТО агресији. Лаушев, водник прве класе, је настрадао на борбеном задатку крај Ченеја. Почаст и захвалност одата је и свим другим жртвама које су пале у борбама за слободу Србије.

Венце су, уз представнике локалне самоуправе, положили Синишини родитељи Љубица и Драгослав, и брат Мирослав, као и представници Месне заједнице Надаљ и Општинске организације СУБНОР-а.

"Прошло је 19 година од трагичног догађаја у којем је страдао Синиша Лаушев. Прошло је 19 година од како је НАТО почео да бомбардује једну малу и поносну земљу, када је страдало више од 3.000 невиних људи. Без обзира да ли су били војници, полицајци или грађани, невини су били јер су бранили своју земљу. Синиша је положио живот за нашу слободу и док је нас и наших потомака то се не сме и неће заборавити. За ту слободу боримо се данас, боримо се да ниједан положени живот не буде узалудан, а од нас траже управо да заборавимо. Не можемо заборавити и зато се сећамо свих жртава НАТО агресије, жртава уграђених у грађевину која се зове српска слобода. Нисмо ми изазвали НАТО бомбардовање нити смо ми никога напали, него су нас напали. Знам да је ваша бол велика и стална, али овакви дани служе да се присетимо херојства Синише и свих других који су дали оно највредније за слободу своје државе", рекао је обраћајући се присутним Радивој Парошки, председник општине Србобран.

Представници СУБНОР-а положили су овом приликом венац на споменик партизанским борцима Светозару Попновакову Този и Влади Провчију Прики, убијеним члановима Среског комитета КПЈ.