Српски  Magyar 

Одржана 20. седница Скупштине општине Србобран

Одборници Скупштине општине Србобран одржали су јуче 20. заседање. Најважнија одлука локалног парламента свакако је Програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја на територији општине Србобран за 2018. годину, према ком ће пољопривредна газдинства добити новчану помоћ из општинског буџета за развој својих послова. Укупно ће у ову намену бити усмерено четири милиона динара, по два милиона динара у кредитну подршку и у подстицајне мере.

Програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја образложио је Радивој Парошки, председник општине Србобран. "Циљ ових мера је развој и унапређење пољопривредне производње и руралног развоја, кроз подстицаје за развој пољопривреде, односно за примарну пољопривредну производњу. Њихова сврха је и унапређење руралне економије, оснаживање и равномеран развој пољопривредних газдинстава и квалитета руралног становништва кроз повећану конкурентност малих пољопривредних произвођача, мотивисање руралног становништва да активно учествује у друштвеном животу, развоју заједнице и побољшању животних услова. Реализација Програма, односно дефинисане мере, допринеће повећању продуктивности газдинства, смањењу производних трошкова и побољшању конкурентности породичних пољопривредних газдинстава. Потенцијални корисници мера подршке су физичка лица са територије општине Србобран, носиоци регистрованих пољопривредних газдинстава са активним статусом", образложио је Програм Радивој Парошки, председник општине Србобран.

Скупштина општине Србобран усвојила је Елаборат о оправданости отуђења неизграђеног грађевинског земљишта ради реализације инвестиционог пројекта "Изградња производног погона за производњу радних униформи на парцели 5858/4 КО Србобран", а затим и извештаје о раду са финансијским извештајима за 2017. годину Народне библиотеке Србобран, Месне заједнице Турија и Штаба за ванредне ситуације општине Србобран.


Подршку скупштинске већине добило је и решење о разрешењу и поновном именовању вршиоца дужности директора ЈКП "Градитељ", а на ово место поново је изабран Ђорђе Радетић. Локални парламент именовао је и председника и чланове Надзорног одбора ЈКП "Градитељ": Владимира Николића, Живојина Попглигорина и Немању Мацуру. Без расправе усвојена је неопозива оставка Тодора Шимпраге, досадашњег члана Општинског већа задуженог за спорт и омладину.

Седница је завршена тачно у подне одборничким питањима.

Службени лист